Na school naar de Buitenavonturen BSO

ROOTS Buitenavonturen naschoolse opvang

Zijn jouw ‘kids’ echte avonturiers of mogen ze deze kant van zichzelf wel eens meer gaan ontdekken?

ROOTS Buitenavonturen heeft zo’n 3 jaar ervaring in het organiseren van buitenschoolse activiteiten voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar.

ROOTS Buitenavonturen werkt samen met Groengebied Amstelland en wordt ondersteund door de gemeente Amsterdam. Wij zijn gespecialiseerd in outdoor en survival activiteiten. Check onze GGD recente inspectierapport.

Bekijk de video!

Waarom Buitenavonturen BSO?

01. Buiten

Samen met de kinderen gaan wij elke dag het avontuur opzoeken. De kinderen worden opgehaald van school of komen zelfstandig naar de BSO locatie, om vervolgens gezamenlijk naar onze buitenlocatie te fietsen.

Onze buiten locatie, gelegen op de Hogedijk, is een waar kinderparadijs. De kinderen kunnen er heerlijk ravotten, hutten bouwen, modderpoelen maken, langs het water struinen, klimmen en klauteren, kriebeldiertjes zoeken en onderzoeken. Kortom hun fantasie krijgt de vrije loop. Daarnaast helpen wij de biodiversiteit verbeteren, meer weten over hoe we dat doen?

Klik dan hier.

02. Binnenlocatie

Wij hebben twee leuke binnen locaties namelijk de Tumult in Abcoude op de maandag, dinsdag en de donderdag en het Sporthuis van Abcoude op de woensdag en vrijdag. Omdat wij een Buiten-BSO zijn en dus voornamelijk buiten actief met de kinderen bezig zijn is de binnenruimte vooral bedoeld om tot rust te komen, op te warmen, te eten of te drinken. Maar ook om schoolspullen achter te laten, om te kleden of rustig een activiteit te doen, individueel, in een groepje of als groep. 

Er zijn verschillende hoekjes ingericht, een plek om te ontspannen, een plek voor actievere bezigheden of waar gegeten en gedronken kan worden.

03. Activiteiten

Wij organiseren verschillende activiteiten, zoals ‘archery attack’, ‘survival-run’, ‘survival-training’, ‘oriëntatie-run’, vlotten bouwen. Daarnaast kunnen de kinderen van alles knutselen en maken zoals, insectenhotels, speren, katapulten, pijl en bogen, vogelnestjes, verf maken uit de natuur en noem zo maar op.

04. Voor wie is de BSO?

De BSO is bedoeld voor alle kinderen woonachtig in Abcoude en rondom de Hogedijk. 

De kinderen van de basisschool de Piet Mondriaan, de CNS, de Piusschool en de Paulusschool kunnen gebruik maken van de ophaal service. 

De kinderen worden opgehaald met een Stint als de school uit gaat om 14.15. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen (Aan de hand van een zelfstandigheidsverklaring) zelfstandig naar de binnen- locatie fietsen.

05. Dagen & Tijden en Tarieven

Dagen opvang: Maandag, dinsdag, woensdag*, donderdag en vrijdag*

Download hier de prijslijst 2024 in PDF formaat.

Prijslijst BSO Roots 2024

Contract met 11 vakantieweken
Openingstijden tijdens de schoolweken: 14.15 tot 18.30
Vakantiedagen: 07.30-18.30

DagenUren per maandPrijs per maandUurtarief
1 dag24,25250,26€10,32€
2 dagen48,50500,52€ 
3 dagen72,75750,78€ 
4 dagen97,001.001,04€ 
5 dagen121,251.251,30€ 
Contract met 4 vakantieweken

Openingstijden tijdens de schoolweken: 14.15 tot 18.30
Vakantiedagen: 07.30-18.30

DagenUren per maandPrijs per maandUurtarief
1 dag17,84187,79€10,53€
2 dagen35,67375,57€ 
3 dagen53,50563,36€ 
4 dagen71,34751,14€ 
5 dagen89,17938,93€ 
Aanvullende kosten

Vervoerskosten BSO per rit: € 1,50

Sluitingsdata BSO

De BSO is gesloten tussen Kerst en Nieuwjaar (25-12 t/m 1-1)

Schoolvakanties 2024
Kerstvakantie 1 jan t/m 7 jan 2024
Voorjaarsvakantie 17 feb t/m 25 feb 2024
Meivakantie 27 apr t/m 5 mei 2024
Zomervakantie 20 jul t/m 1 sep 2024
Herfstvakantie 26 okt t/m 3 nov 2024
Kerstvakantie 21 dec t/m 5 jan 2025

Hoe ziet een dag eruit?

14.15 Uit school
Tijdens schoolweken kunnen de kinderen vanaf 8 jaar zelfstandig met de fiets naar de BSO komen. Daar moet wel door de ouders een zelfstandigheidsverklaring voor worden getekend. Kinderen onder de 8 jaar worden met de Stint opgehaald van hun school. Vanuit de BSO vertrekken wij gelijk naar de buitenlocatie.

14.30 Eten en drinken
De kinderen hoeven in principe geen eten en drinken mee te nemen naar de BSO. Het eten en drinken is inbegrepen. Mocht een kind een speciaal dieet volgen dan vragen wij aan de ouders om de voeding zelf mee te geven. Vlak na binnenkomst krijgen alle kinderen iets te eten en te drinken. Tijdens dit rustmoment wordt er met elkaar gepraat over gebeurtenissen van die dag of afgelopen dagen.

14.45 Vervoer
De kinderen worden met vervoer van de BSO naar de buiten locatie gebracht. De kinderen, die op de fiets zijn gekomen, gaan onder begeleiding naar de buiten locatie.

15.00 Activiteiten en vrij spel
De kinderen kunnen kiezen om deel te nemen aan het programma-aanbod of om vrij te spelen. Omdat wij de tijd op de BSO als vrijetijd beschouwen, mogen de kinderen zelf kiezen, wat ze gaan doen. Tijdens de schoolvakanties kunnen de kinderen de hele dag naar de BSO komen. Ze worden dan uiteraard niet van school gehaald, maar ’s morgens naar de BSO gebracht. Er wordt gewerkt met de seizoenen, bijvoorbeeld, winter. De pedagogisch medewerkers bieden activiteiten aan die geschikt zijn en passen bij de winter. Wij bieden materiaal en spellen aan, die op het seizoen zijn aangepast. Omdat een hele dag voor de kinderen zelf moeilijk in te vullen is, wordt er meer structuur in de dag aangebracht door de pedagogisch medewerkers. Het is leuk om tijdens de vakantie een uitstapje te maken. Voor de uitstapjes worden er draaiboeken gemaakt.

16.00 Thee moment
Halverwege het buiten-speelmoment is er een pauze om even te rusten, op te warmen met warme thee en bespreken wij met de kinderen hoe het gaat en wat zij nog graag willen doen.

16.45 Terug naar de binnenlocatie
Na het gezamenlijk opruimen vertrekken wij als groep terug naar de BSO locatie. De kinderen worden met de BSO-fiets teruggebracht naar de BSO locatie. De kinderen, die op de fiets zijn gekomen, fietsen onder begeleiding mee terug naar de BSO locatie.

17.00 – 18.30 Ophalen 
De kinderen kunnen vanaf 17.00 worden opgehaald bij de BSO binnen-locatie. Voor 17.00 kunnen de kinderen in overleg eerder worden opgehaald bij de ROOTS Buitenlocatie. De kinderen worden op wisselende tijden opgehaald door hun ouders. Ouders worden ontvangen en bijzonderheden worden doorgegeven. Oudere kinderen mogen (in overleg met de ouders) zelf naar huis. Hier moet wel een toestemmingsverklaring voor worden getekend.

 

06. Uitstapjes

Met name tijdens de vakantieperiodes zoeken wij het avontuur elders. De uitjes vallen allemaal zoveel mogelijk binnen het ROOTS concept. Dus zoveel mogelijk lekker buiten! Bijvoorbeeld bij een boer langs in de buurt, naar ‘een survival-run baan’ of naar de klimmuur of iets dergelijks.

Standaard in het pakket zit het ‘survival-zomerkamp’. 

Lees hier meer over het zomerkamp.

Survival zomerkamp

07. Brengservice Hockey en Voetbal

ROOTS staat voor buiten en bewegen. Vandaar dat wij, op de woensdag en de vrijdag, de ouders, die hun kinderen op de woensdag en/of de vrijdag bij ROOTS op de BSO hebben, aanbieden om de kinderen, die naar hockey of voetbal moeten, gratis naar de vereniging te brengen. Wij brengen de kinderen, zodat u ze alleen nog hoeft op te halen.

08. Thuisbreng service

Gehaast naar huis, snel door naar de supermarkt, dan naar de BSO, thuis snel koken, zodat de kinderen op tijd naar bed kunnen. Wij snappen, dat dit voor veel stress zorgt dus bieden wij de thuisbrengservice aan. Met de thuisbrengservice brengen wij uw kind of kinderen voor 2,50,- euro per rit per kind naar huis. De kinderen worden op de woensdag en de vrijdag thuisgebracht tussen 17.30 tot 18.30. Wij brengen uw kind thuis, zodat u rustig kunt gaan koken en nog even van de avond kunt genieten.

Kennis maken met ROOTS

Bij ROOTS Buitenavonturen BSO bieden wij een wenperiode, indien gewenst. Dit is 1 keer een middag. Tijdens deze middag kunnen de kinderen vooraf een kijkje komen nemen bij de BSO. Ook is er dan na afloop de gelegenheid voor de ouders de pedagogisch medewerk(st)ers een beetje te leren kennen en de gang van zaken van de BSO te ervaren.

Wanneer de opvang daadwerkelijk start, worden de kinderen wat extra begeleid om zich zo ook sneller veilig te voelen. Wij koppelen de nieuwkomer aan een buddy. Deze kan de nieuwkomer op sleeptouw nemen. Bijvoorbeeld: samen naar het toilet gaan of samen de jassen ophangen bij binnenkomst. Tijdens de eetmomenten nemen de pedagogisch medewerkers de tijd om erbij te gaan zitten. Soms vinden de kinderen het fijn om samen de ruimte te verkennen, ook om te weten waar alle materialen/het speelgoed staat. Ook wordt gezamenlijk de huisregels doorgenomen, die door de kinderen samen zijn opgesteld.

Na afloop wordt er tijd voor de ouders genomen om de dag door te spreken, door middel van een overdracht.

ROOTS Buitenavonturen | Landelijkregisterkinderopvang.nl
Benieuwd naar het meest recente inspectierapport? Klik hieronder op: landelijkregisterkinderopvang.nl

Contact
Adres locatie: Tumult
Kerkplein 28
1391 GK Abcoude

Ruud Witte
0634159273

Werken voor ROOTS

ROOTS Buitenavonturen BSO zoekt Pedagogisch Outdoor Instructeur 

Altijd al willen werken als outdoor pedagogisch instructeur voor een buiten BSO waar je dagelijks buiten bent om te ravotten en te spelen met kinderen van 4 tot 12 jaar. En waar jij als outdoor instructeur de kinderen wat kan bijbrengen. Als dat is waar jij ’s ochtends graag je bed voor uitkomt. Maak dan samen met jouw collega’s het verschil voor de kinderen en moeder natuur! Heb je nog geen ervaring of diploma’s maar sta je wel te springen, download de functieomschrijving.

 

Bekijk onze video

Wat vinden jullie van ROOTS?