ROOTS Buitenavonturen: wie zijn wij?

Het team achter de buitenavonturen

Het team achter ROOTS Buitenavonturen.

‘ROOTS-Buitenavonturen’ organiseert survival lessen voor kinderen. Bij ROOTS draait het om overleven, de kinderen leren naast survival- technieken ook maatschappelijke waarden.

Ze leren het belang van samenwerken, respect hebben voor elkaar, doorzettingsvermogen te ontwikkelen en ook hun grenzen te bewaken en te verleggen. Daarnaast leren ze, dat het belangrijk is, om te kunnen overleven, goed te zorgen voor alle levende organismen op Moeder Aarde.

Bekijk de video!

Zomerkamp met overnachten in de natuur.

01. het Stadsgeriefbos

ROOTS adopteert een stukje bos in bijvoorbeeld een stadspark en neemt dit in medebeheer. In samenwerking met de beheerder van het gebied en met ondersteuning door de gemeente, tovert ROOTS dit, samen met de kinderen, om in een Stadsgeriefbos. Een Stadsgeriefbos is een bos, dat zich kenmerkt door symbiose. Er vindt symbiose plaats tussen mens en plant, plant en dier en dier en dier. Denk aan de wilg, die takken produceert, waarmee kinderen nesten leren bouwen, waar vervolgens eenden of vogels weer in gaan nestelen. Het nest wordt na het broedseizoen verlaten en dient als slaapplek voor insecten om de winter door te komen.

02. Natuur en Welzijn

Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar de positieve effecten van de natuur op het welzijn van de mens.

ROOTS gelooft in de kracht van de natuur en haar helende werking.

03. Onze Missie

Zoveel mogelijk kinderen verbinden met de natuur. De biodiversiteit verbeteren door middel van het realiseren van zoveel mogelijk Stadsgeriefbossen.

Wie is ROOTS ?

Ik ben Ruud en ik ben de oprichter van ROOTS Buitenavonturen.

NAAM: Ruud Witte
FUNCTIE: Avonturier/Oprichter
PERSOONLIJKE MISSIE: De mens weer een stapje dichter bij de natuur brengen

De reden dat ik ‘Roots’ ben begonnen is omdat ik bij mijn eigen dochter zie hoeveel ze leert tijdens het buitenspelen in de natuur met andere kinderen, maar vooral hoeveel plezier ze heeft.

Ik ben een vader, die het leuk vindt om met de kinderen uit de buurt spellen te bedenken voor het buitenspelen. Ik geniet van het enthousiasme van de kinderen tijdens het spelen en ook geniet ik misschien nog wel het meest van het meedoen. Mijn buitenspeel activiteiten zijn niet onopgemerkt gebleven. Al snel werd ik gevraagd om voor de verjaardag van een kind uit de buurt een verjaardagsfeestje te organiseren. Dit was een erg leuke ervaring en smaakte naar meer. En zo ontstond ‘Roots’.

Ik ben mij gaan verdiepen in de positieve effecten van buiten spelen in de natuur op het welzijn van het kind. Maar ook in de ermee gepaard gaande benodigde didactische en pedagogische vaardigheden.

Daarnaast heb ik de koksopleiding ‘health & nutrition’ afgerond en ben ik werkzaam geweest als zelfstandig werkend kok. Tevens ben ik in het bezit van BHV, Sociale hygiëne, Haccp, Vog, leermeesterschap en heb ik een groot aantal groencurssussen gevolgd.

Wat vinden jullie van ROOTS?